Kaip skustis : patys naudingiausi patarimai

Kaip skustis : patys naudingiausi patarimai 


Kaip skustis

Plaukų skutimas yra populiariausias nereikalingų plaukelių šalinimo būdas. Žinia, šiuo metu yra daug modernesnių būdų, kurių metu naudojama įvairi aparatūra ar kosmetikos priemonės. Tačiau plaukelių skutimas visgi išlieka pigiausiu ir pačiu paprasčiausiu epiliacijos būdu.

Šiame straipsnelyje apžvelgsime dažniausius su plaukelių šalinimu susijusius nepatogumus ir būdus jiems išvengti.

1. Pirmoji problema: patamsėjusi oda

Jeigu jūs dažnai skutate pažastis ir bikinio zoną, tur būt pastebėjote, jog po kelių kartų oda šiose vietose dėl trinties patamsėja ir tampa grubesnė. Kad taip neatsitiktų, kosmetologai dažnai siūlo odą šiose vietose pašviesinti kojine rūgštimi (kojic acid), alfa arba beta hidroksirūgštimis (AHA, BHA). Šios trys rūgštys yra nekenksmingos ir kosmetologijoje plačiai naudojamos pigmentinių dėmių šalinimui. Jų veikimo būdas labai paprastas – jos ištirpdo paviršinio odos sluoksnio ląsteles. Šviesinti odą rūgštimis reikėtų ne tuoj pat po skutimosi,- nes oda būna labai sudirginta. Geriau palaukti keletą valandų, kol uždegimas šiek tiek aprims. Paprastai iš pradžių oda sutepama specialia rūgščių turinčia priemone, o po to sudrėkinama drėkinančiu kremu arba drėkinančiu losjonu. Po šios procedūros negalima degintis- nei saulėje, nei soliariume. Šviesinti odą rūgštimis reikėtų ne tuoj pat po skutimosi,- nes oda būna labai sudirginta. Geriau palaukti keletą valandų, kol uždegimas šiek tiek aprims. Paprastai iš pradžių oda sutepama specialia rūgščių turinčia priemone, o po to sudrėkinama drėkinančiu kremu arba drėkinančiu losjonu. Po šios procedūros negalima degintis- nei saulėje, nei soliariume. Jeigu epiliavote bikinio zoną,- ją reikėtų drėkinti kremu, kuris taip pat saugo nuo ultrvioletinių spindulių.

2. Antroji problema : per mažai įšildyta oda

Tur būt ne visos žinote, jog kirpyklose dirbantys barzdaskučiai sušildo kliento odą prieš pat barzdos skutimą. Taip  daroma norint suminkštinti plaukelius ir atverti odos poras. Nes kuo minkštesnė oda ir ant jos želiantys plaukeliai,- tuo lengviau ją skusti ir sunkiau sužeisti. Būten taip skutantis oda yra apsaugoma labiausiai.Kaip įšildyti odą? Kirpėjai ką paprastai šildo būsimoje skutimosi vietoje pridėdami šiltą ir drėgną rankšluostį. Na, o jeigu rankšluosčio neturite? Skuskitės tik šiltame vonios arba dušo kambaryje. O prieš pat skutimąsi pasilepinkite šiltame vonios vandenyje. Prieš skusdamos jautrią odą, sutepkite ją maitinačiu losjonu.

3. Trečioji problema: rytinis skutimasis

Pasakysite- kas gi čia blogo? Taip daro visi vyrai.Na, vyrai tai daro todėl kad negali daryti kitaip. Jie turi atrodyti gražiai. Tačiau pažastų odai į darbą nereikia. Kadangi skutimosi metu oda yra tiesiog nutarkuojama skustuvu, – po šios procedūros ji būna gan rimtai suerzinta. Jeigu jūs mylite savo odą ir nenorite lėkti į darbą sudirgusiomis pažastimis,- palepinkite ją ir leiskite atsigauti. Taip padarysite, jeigu skustuvėliu naudositės vakare prieš miegą, o priemonę nuo prakaitavimo ant pažastų tepsite iš ryto, ant atsigavusios odos.

4.Ketvirtoji problema: neteisingai pasirinkta skutimo kryptis

Tai dažniausiai pasitaikanti plaukelių šalinimo klaida. Beveik visos plaukelius nuo kojų skutančios moterys skustuvėlį braukia iš apačios į viršų. Tai reiškia, jog jūs skutate plaukus prieš jų augimo kryptį. Būtent todėl švelni oda yra subraižoma, įpjaunama arba dar blogiau- atsiranda įaugusių plaukelių. Kaip teisingai skustis, kad išvengtumėte šių bėdų? Kosmetologai rekomenduoja skustis du kartus. Iš pradžių plaukelius nuskusti skustuvėlį braukiant iš viršaus į apačią- tai yra pagal plauko augimo kryptį. Ir tik po to, jeigu dar reikia, -skusti juos priešinga kryptimi, tai yra ,, prieš plauką“. Abu kartus prieš skutant plaukelius, nepamirškite sudėkinti odos losjonu arba kremu.

5. Penktoji problema: sudirgusi oda

Oda sudirgsta dėl to, kad ji yra nepakankamai minkšta. Išsaugoti odos švelnumą padės paprastos taisyklės. Niekada nedarykite odos pylingo kelias dienas prieš numatomą bikinio zonos ,, išravėjimą“. Jis turi būti atliekamas tik pašalinus plaukelius. Antra taisyklė- plaukelius šioje ypatingai švelnioje ir jautrioje vietoje šalinkite tik naudodamos specialias šios zonos priežiūrai skirtas priemones.Trečia taisyklė – bikinio zonoje skrabų naudoti nereikia ir net negalima. Skrabas yra skrabas- jis drasko paviršinį odos sluoksnį ir dirgina odą. O dirginama oda tampa šiurkšti.

6. Šeštoji problema: netinkamai parinktas skustuvėlis

Kartais plaukelius skustu būna sunkiau, jeigu jūsų skustuvėlis yra senas ir atšipęs. Iš esmės nėra skirtumo, kokį skustuvėlį pasirinksite asmeniškai jūs – vyrišką ar moterišką. Svarbu, kad jis būtų naujas ir švarus. Moterims netinka vyrams skirtos priemonės po skutimosi – visos jos gan stipriai dirgina odą. Jeigu naudojatės skutimosi mašinėle ,- su draugu ar vyru jos dalintis nereikėtų dėl higieninių priežasčių.

7. Septintoji problema: netinkama odos priežiūra

Odą erzina netinkamai parinktas ar atšipęs skustuvėlis, netinkamos odos priežiūros priemonės ar tiesiog prasta higiena. Jeigu norite, kad oda išliktų švelni, skutimosi vietas tepkite tik bekvapėmis odos priežiūros priemonėmis. Ta pati taisyklė turi galioti ir pasirenkant prausiklį. Odos neerzina tik vaikiškas, hipoalerginis ir bekvapis muilas. Skustuvėlį taip pat reikia prižiūrėti kaip dantų šepetėlį ir nemėtyti jo bet kur.Jį taip pat reikėtų pastoviai dezinfekuoti. Geriausia dezinfekcinė priemonė buityje yra ta, kurios sudėtyje yra alkoholio.

Naminės švelniai dezinfekuojančios priemonės yra visiems gerai pažįstamas 3% vandenilio peroksido tirpalas.

8. Aštuntoji problema: ataugę plaukeliai

Plaukelius skusti galima gan dažnai. Jeigu naudojate epiliatorių,- jį naudoti reikėtų kartą per keletą dienų. Jeigu plaukelius šalinate su skutimosi mašinėle,- jos pagalba galinte pašalinti visiškai trumputėlius plaukelius. Ją naudoti galite vieną kartą kas 3-4 dienas arba dažniau- priklauso nuo to, kaip greitai auga jūsų plaukai.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *