Izodecilo izononanoatas

Medžiagos pavadinimas – Izodecilo izononanoatas

Tarptautinis pavadinimas – Isodecyl isononanoate

Sinonimai -3,5,5-TRIMETHYL- ISODECYL ESTER HEXANOIC ACID; 3,5,5-TRIMETHYLHEXANOIC ACID, ISODECYL ESTER; HEXANOIC ACID, 3,5,5-TRIMETHYL-, ISODECYL ESTER; ISODECYL 3,5,5-TRIMETHYLHEXANOATE; ISODECYL ESTER 3,5,5-TRIMETHYLHEXANOIC ACID; ISODECYL ESTER HEXANOIC ACID, 3,5,5-TRIMETHYL-; ISODECYL ESTER ISONONANOIC ACID; ISONONANOIC ACID, ISODECYL ESTER.

Gavimo būdas: Sintetinis

Naudojimas farmacijoje ir kosmetikos pramonėje – Odos būklę gerinanti priemonė- odos drėkiklis. Gamtoje natūraliai aptinkamos riebiosios rūgšties (Pelargoninės rūgšties) darinys.

Gali kimšti poras: nėra duomenų

Gali erzinti odą: nėra duomenų

Sukelia alergijas: nėra duomenų

Saugumas:Pelargoninė rūgštis laikoma saugia.

Toksiškumas – nelaikomas toksišku

Naudojimas kosmetikoje: odos drėkiklis, gerina odos būklę, emolientas, antistatinė medžiaga

Informacija specialistams:

Poveikis sveikatai: laikomas saugiu sveikatai

Poveikis odai

  • Odos sudirginimas : nėra duomenų
  • Alerginis poveikis: nėra duomenų
  • Komedogeninis poveikis: nėra duomenų

Dermatologinis panaudojimas

Izodecilo izonanoatas naudojamas higienos produktuose- vonios aliejuose ir druskose, muiluose, ir detergentuose, akių pieštukose, akių šešėliuose, vokų losjonuose, grimo valikliuose, pudrose, skaistaluose, lūpū dažuose, kūno dažuose, grimo fiksatoriuose, kvepaluose. Plaukų priežiūros priemonėse- plaukų balikliuose. Nagų ilginimo priemonėse, nagų lako nuėmėjuose, nagų lakuose. Taip pat pažastims skirtuose dezodorantuose, odos prausimo priemonėse.

Literatūra:

1. cir-safety.org

2.www.ewg.org

3.cosmeticsinfo.org

4. goodguide.com

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą