Azijinė rūgštis

Medžiagos pavadinimas – Asiatic acid, Azijinė rūgštis

Tarptautinis pavadinimas – Asiatic acid

Sinonimai – (2A,3B,4A,6B) – URS-12-EN-28-OIC ACID, 2,3,6,23-TETRAHYDROXY-; 2,3,6,23-TETRAHYDROXY- (2A,3B,4A,6B) – URS-12-EN-28-OIC ACID; 6B-HYDROXYASIATIC ACID; BRAHMIC ACID; URS-12-EN-28-OIC ACID, 2,3,6,23-TETRAHYDROXY-, (2A,3B,4A,6B) –

Gavimo būdas: Natūrali gamtoje sutinkama medžiaga, gaunama iš Indijos augalo Centella asiatica arba Gotu cola, priklausančio Hydrocotylaceae šeimai.

Naudojimas farmacijoje ir kosmetikos pramonėje – Naudojama jautrios odos ypač apie akis priežiūroje, randų gydymui.

Gali kimšti poras: nėra duomenų

Gali erzinti odą: nėra duomenų

Sukelia alergijas: nėra duomenų

Saugumas:saugus

Toksiškumas – nelaikomas toksišku

Naudojimas kosmetikoje: gerina odos būklę, skatina odos kraujotaką ir kolageno sintezę, stiprus antioksidantas. Skatina žaizdų gijimą.

Informacija specialistams:

Poveikis sveikatai: mokslinių tyrimų duomenų nėra.Liaudies medicinoje naudojama kaip gydanti, jėgas atstatanti priemonė. Ištrauka geriama kaip jėgas atstatanti, raminanti, skausmą mažinanti, dezinfekuojanti priemonė ir priešnuodis. Greitina medžiagų apykaitą,. Naudojama kepenų ligoms gydyti.

Poveikis odai

  • Odos sudirginimas : nėra duomenų
  • Alerginis poveikis: nėra duomenų
  • Komedogeninis poveikis: nėra duomenų

Dermatologinis panaudojimas

Azijinės sentinelės ištraukos liaudies medicinoje naudojamas raupsų gydymui. Aziatinės centelos ištraukos skatina odos gijimo procesus, epitelizaciją ir ląstelių regeneraciją. Veikia kaip odą apsauganti medžiaga ir net 30% padidina kolageno atsistatymą giliuosiuose odos sluoksniuose. Suteikia odai stangrumo ir elastingumo, naudojama sklerodermos ir kelodinių randų gydymui.

Literatūra:

1. www.ewg.org

2. pubchem.ncbi.nlm.nih.gov

3.bank-krasoty.ua

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą