5 dovanų perdovanojimo taisyklės

5 dovanų perdovanojimo taisyklės

Arba kaip nesuklysti dovanojant jau dovanotą daiktą 

5 dovanu perdovanojimo taisykles

Kiekvienam iš mūsų pasitaiko gauti ne tokią dovaną, kurios troškote. Dar blogiau, kartais ta dovana jums būna visiškai nereikalinga ir nenaudinga. Mėgstantys skaičiuoti amerikiečiai paskaičiavo, jog net  36% žmonių bent kartą gyvenime yra perdovanoję gautas dovanas, ir to nelaiko kuo nors gėdingu. Todėl neišpakuotas dovanas drąsiai galite perdovanoti, jeigu jaučiate, jog ši dovana tikrai atitiks žmogaus, kuriam dovanojamas šis daiktas lūkesčius. Tačiau tokia dovana taip pat turi būti dovanojama nuoširdžiai ir laikantis paprastų etiketo taisyklių.

1. Pirmoji taisyklė – Dovana turi patikti dovaną gaunančiam žmogui

Niekada neperdovanokite dovanos vien tik todėl, jog tingėjote eiti į parduotuvę ieškoti dovanos. Niekada to nedarykite, jeigu priežastis tik viena- jums trūksta pingų, ir dėl to jūs negalite išrinkti tinkamos dovanos. Jūsų perdovanotas daiktas visų pirma turi patikti dovaną gaunančiam žmogui. Pagalvokite, ar jūs asmeniškai šio žmogaus vietoje apsidžiaugsite gavę siuvinėjimo rinkinį ar naują meškerę?

2. Antroji taisyklė – Niekada neperdovanokite dovanos tame pačiame draugų rate

Įsivaizduokite, jog bendradarbė jums padovanojo skarelę. Jums skarelė nepatiko, todėl per kitos bendradarbės gimtadienį jūs padovanojote būtent šią skarelę. Ar įsivaizduojate kaip įsižeis abi bendradarbės, jeigu jos netyčia pasikalbės? O jeigu mama jums padovanojo rankomis nertą megtinį, o jūs jį ramiai perdovanojote pusseserei? Kaip jausis jūsų mama, kai pusseserė atskubės pasipuikuoti naujuoju megztiniu į giminės balių?

3. Trečioji taisyklė – Pervyniokite dovanas

Ne paslaptis, jog suvyniota dovana gali slėpti asmeninį palinkėjimą. Įsivaizduokite, kaip pasijustumėte jūs, jeigu išpakavusi dovaną rastumėte geros sveikatos palinkėjimą savo draugei? Kad taip neįvyktų, gautą dovaną išpakuokite ir perpakuokite į kitą popierių. Taip išvengsite daug nemalonių akimirkų.

4. Ketvirtoji taisyklė – Ne visas dovanas galima perdovanoti

Yra dovanų, kurių tikrai negalima perdovanoti. Tai dažniausiai dovanos iš labai artimų žmonių, kurie gali tiesiog pasidomėti, kaip jums patiko gautoji dovana.Įsivaizduokite, kad jūsų mama jums asmeniškai išrinko dovanėlę, o ji atsidūrė jūsų draugės rankose. Kaip jūs jausitės mamos vietoje?

5. Niekada neperdovanokite jau panaudoto daikto

Visų pirma jūs įžeisite dovaną gaunantį žmogų. iš kitos pusės,- tai jau bus ne dovana o švelniai tariant pajuoka. Juk jūs pati nesidažysite jau pradėtais vokų šešėliais, net jeigu dovanos artima draugė? Tai kodėl nutarėte jais pasidažyti? Nėra didesnio įžeidimo, kaip dovanoti jau panaudotą daiktą. Taip galima susipykti ilgam.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *