Christian Dior

Prekinis ženklas: Christian Dior Christian Dior logotipas

Šalis gamintoja: Prancūzija

Įsteigimo metai: 1946

Kompanijos atstovybės adresas Lietuvoje:

Trumpas konpanijos apibūdinimas

Christian Dior yra kosmetikos industrijos gigantas, iš tiesų apjungiantis keletą kompanijų.Šiandianai Christian Dior garsėja kaip vienas iš garsiausių kvepalų rinkos diktatorių. Tačiau firma garsėja savo lūpų dažaias bei nagų lakais. 1961 metais Christian Dior pradėjo gaminti didelio populiarumo susilaukusį nagų laką. 1969 metais Dior pradėjo gaminti dekoratyvinę kosmetiką, kuri iki šiol tebėra išleidžiama serijomis. 1995 metais Dioras užkariavo lūpų dažų rinką.

 Christian Dior sukurtas New Look (1947 metai)Kompanijos istorija

Dior gigantas gimė po antrojo pasaulinio karo – 1946 metais, kai Kristianas Dioras įkūrė savo vardu pavadintus modelių namus. Įnoringai Prancūzijos rinkai buvo pasiūlyta nauja prabangaus grožio koncepcija, laužiusi tuometinius grožio standartus. Naujas įvaizdis buvo pavadintas ,,New Look“. Dior sukurtas gražuolės įvaizdis – liauno liemens gražuolė, dėvinti prabangią krūtinę išryškinančią ir liemenį aptempiančią suknelę pūstu sijonu. Pats Dioras mėgo stebėti šokančias moteris ir neretai savo kuriamas sukneles vadino gėlių vardais. Kiekviename madų šuo jis pasirodydavo su tuo pačiu aksesuaru. Jo švarko atlape puikuodavos pakalnutė. Pakalnutės stiebelį jis taip pat prisiūdavo prie kiekvienos suknelės padalkų,- kad šuo praeitų sėkmingai. Karo išvargintai Europai šis įvaizdis patiko, nes buvo drąsus, naujoviškas ir prabangus.

1947 metais kompanija išleido pačius garsiausius savo kvepalus.Miss Dior. Šie kvepalai iki šiol teturi vienintelį rinkos varžovą – Chanel N5. Kristianas Dioras gerai pažinojo augalus, todėl savo kuriamiems kvepalams rinkosi tik ypatingos kokybės ir gryniausiais kvapniųjų augalų ištraukas. Jis siekė ne šiaip kokybės, tačiau ypatingai prabangios kokybės, kuri pavergtį akimirksniu.Christian Dior kvepalai šiuo metu pagal pardavimus užima ketvirtąją vietą pasaulyje.Dior kvepalų namai yra kvepalų aromatų kūrėjai ir išradėjai. Būtent jie sukūrė pakalnutės ir vanilės aromatus, be kurių šiuolaikiniai kvepalai tiesiog neįsivaizduojami. Dior kvepalų namuose kvepalus kūrė Pjeras Burdonas, Oliveris Krespas, Edmondas Rudicka, Olivje Polžas, Theri Vaseras, Gi Robertas ir daugelis kitų. Šiuo metu Christian Dior savo gerbėjams siūlo net 97 kvepalų pavadinimus.

1948 metais Dior mados namai tapo haute couture mados namais ir pradėjo gaminti skirtingus liukso kategorijos gaminius- rūbus, kaklarašičius, kojines, kailinius, juvelyriką ir kvepalus.

1957 metais po staigios madų namų kūrėjo mirties, Dior mados namams vadovavo tokie garsūs dizaineriai kaipYves Saint Laurent, Marc Bohan ir Gianfranco Ferré. Šiuo metu Dior mados namų dizaineriams vadovauja dizaineris John Galliano.

Šiai dienai Dior kompanijai priklauso 160 po visą pasaulį išsibarsčiusių parduovių. Kompanijai vadovauja  Bernand Arnault.

Dioro kūrėjai nuo pat kompanijos įkūrimo pradžios siekia, jog jų kuriama kosmetika visų pirma būtų harmoninga. Didelis dėmesys yra skiriamas spalvai ir naudojamų atspalvių harmonijai.Kompanija siekia, jog kasmet naujai išleidžiama dekoratyvinės kosmetikos serija nekartotų tų spalvų, kurios jau buvo naudojamos. Kiekviena Dior išleidžiama kosmetikos serija yra vieningo stiliaus, tačiau kiekvieno gaminio stilius yra unikalus ir savitas. Visa dekoratyvinė Dior išleidžiama kosmetika kuriama taip, jog gaminiai derėtų vienas prie kito ir pabrėžtų ypatingus vienas kito privalumus.

Garsiausių Christian Dior kvepalų sąrašas

Miss Dior – sukurtas 1947 metais. Kūrėjai Jean Carles and Paul Vacher
Diorama – sukurtas 1948 metais. Kūrėjas Edmond Roudnitska
Eau Fraîche – sukurtas 1955 metais. Kūrėjas Edmond Roudnitska
Diorissimo – sukurtas 1956 metais. Kūrėjas Edmond Roudnitska
Diorling- sukurtas 1963 metais. Kūrėjas Paul Vacher
Diorella – sukurtas 1972 metais. Kūrėjas  Edmond Roudnitska
Dioressence – sukurtas 1969 metais. Kūrėjas Guy Robert (1969)
Poison perfume- sukurtas 1985 metais. Kūrėjas  Edouard Flechier
Dune perfume – sukurtas 1991 metais. Kūrėjas  Jean-Louis Sieuzac
Tendre Poison perfume – sukurtas 1994 metais. Kūrėjas  Edouard Flechier
Dolce Vita perfume – sukurtas1995 metais. Kūrėjai  Pierre Boudon ir Maurice Roger
Hypnotic Poison – sukurtas 1998 metais. Kūrėjas  Annick Menardo
J’Adore perfume  – sukurtas 1999 metais. Kūrėjas  Calice Becker
Dior Addict perfume  – sukurtas 2002 metais. Kūrėjas Thierry Wasser
Pure Poison perfume – sukurtas 2004 metais. Kūrėjai Carlos Benaïm, Olivier Polge ir Dominique Ropion.
Miss Dior Chérie- sukurtas 2005 metais. Kūrėjas Christine Nagel
Midnight Poison- sukurtas 2007 metais. Kūrėjai  Jacques Cavallier,  Olivier Cresp ir François Demachy

FIFI apdovanojimai buvo suteikti šiems Christian Dior kvepalams

Poison: Women’s Fragrance of the Year – Luxe, 1987
Dune: Women’s Fragrance of the Year – Nouveau Niche, 1993
Dolce Vita: Women’s Fragrance of the Year – European, 1996
J’Adore: Women’s Fragrance of the Year – European, 2000
Poison: Fragrance Hall of Fame, 2000
J’Adore: Women’s Fragrance of the Year – Specialized, 2001

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *