Kosmetinio molio rūšys

Kosmetinio molio rūšys 


Baltasis molis

Jau senovės Egiptiečiai žinojo, jog molis yra puiki odą gydanti ir ją gražinanti priemonė. Juo tik reikia mokėti naudotis. Egipto gražuolė Kleopatra mėgo molio vonias, molio kaukes ir naudojo molį odos defektams slėpti. Ji buvo teisi. Molis yra natūrali gamtinė medžiaga, kurioje gausu mineralų ir pigmentinių medžiagų. Jo gydomosios savybės labai priklauso nuo to, kur jis buvos surinktas.

Koks būna kosmetinis molis?

Yra žinoma daugiau nei 30 kosmetinio molio rūšių. Tai raudonasis molis, mėlynasis molis, žaliasis molis, baltasis molis, geltonasis molis ir juodasis molis. Molio spalva priklauso nuo to, kokia yra pagrindinė jo sudedamoji dalis- kvarcas, kaolinas, aliuminis ir panašiai. Kiekviena molio rūšis kosmetikoje yra panaudojama skirtingiems tikslams.

Raudonasis molis

Naudojamas sausos ir normalios odos priežiūrai. Teigiama, jog ši molio rūšis slopina alergijos reiškinius, todėl ypač tinka jautrios, lengvai sudirginamos odos priežiūrai. Tiks prižiūrėti odai, kurios kapiliarai linkę plėstis ar yra išsiplėtę.Raudonasis molis pasižymi švelniu valančiu poveikiu, jis padeda nuvalyti viršutinius apmirusius odos sluoksnius ir sužadina odos kraujotaką. Raudona molio spalva atsiranda dėl to, kad šio molio sudėtyje yra daug geležies oksido ir vario.Raudonasis molisgali praversti šalinant inkštirus ir raminant spuoguotą odą. Jis pasižymi oiras sutraukiančiu poveikiu. Tinka senstančios ir brandžios odos priežiūrai. Platintojaii teigia jog šis molis gali padėti sergantiesiems anemija, nes jis gerina kraujo gamybos procesus.Šį teiginį pagrindžiančios medžiagos neradau.Raudonasis Marokietiškas molis turi labai daug geležies oksido ir tinka riebios odos priežiūrai. Jį pataria naudoti riebios vyrų odos priežiūrai.

Mėlynasis molis

Kembrinis molis yra vienas iš labiausiai paplitusių kosmetinių priemonių. Jame daug mikroelementų ir druskos- silicio, fosfatų, geležies, azoto, titnago. Jo sudėtyje yra sidabro, magnio, mangano, kalco, cinko, aliuminio, kobalto, vario ir molibdeno. Mėlynasis molis nuo senovės naudojamas kaip gydanti ir kaip kosmetinė priemonė. Jis dezinfekuoja odą, paskatina jos kraujotaką ir skatina odos medžiagų apykaitos procesus. Mėlynasis molis puikus pagalbininkas kovoje su celiuliutu.Šis molis taip pat naudojamas odos valumui ir balinimui, jis lygina raukšles. Jis minkština ir tonizuoja odą, ją balina, lygina raukšles. Tačiau ant odos jis tepamas tik šiltas. Mėlynąjį molį galima pasitelkti kovojant su plaukų slinkimu. Jis taip pat gali pakeisti įprastą šampūną ar plaukų skalavimo priemonę.plaukus. Šis molis labiausiai tinka riebios odos priežiūrai.Jis padeda išvalyti poras ir sugeria riebalinį perteklių.

Žaliasis molis

Nuo senovės garsėja kaip priešnuodis. Jis pasižymi puikiomis toksinus sugeriančiomis savybėmis. Odos priežiūrai Kleopatra naudojo būtent šį molį. Žaliasis molis suteiks odai minkštumo ir švelnumo. Būtent jis suteikia odai aksominę išvaizdą.Žaliojo molio preparatai yra naudojami riebios ir mišrios odos priežiūrai ir gydymui. Jis sutraukia poras, tonizuoja odą ir sureguliuoja riebalinių odos liaukų veiklą, skatina odos ląstelių regeneraciją..Žaliojo molio sudėtyje yra daug geležies oksidų, magnio, kalcio, potašo, mangano, fosforo, cinkol aliuminiu, vario, kobalto ir molibdenio. Jame yra apie 50%  silicio dioksido, 13% aliuminio ir maždaug15% kitų mineralų: sidabro, vario, aukso, sunkiųjų metalų. Tokia žaliojo molio sudėtis sustiprina paviršinio odos sluoksnio ląsteles, nagus ir plaukus.Šis molis netinka sausos odos priežiūrai.Žaliojo molio kaukės veikia žvalinančiai, palengvina širdies ir kraujagyslių sistemos darbą.

Geltonasis molis

Tinka normalios odos priežiūrai. Šis molis padeda prisotinti odą taip trūkstamu deguonimi, sugeria toksinus. Geltonasis molis labiausiai tiks vystančios odos priežiūrai. Geltonojo molio sudėtyjeyra daug kalio ir geležies. Teigiama, jog geltonasis molis turi ir nuskausminamųjų savybių bei veikia priešuždegimiškai.

Baltasis molis

Vienas iš labiausiai paplitusių kosmetikoje. Jis dar vadinamas kinietišku moliu. Tai pirmasis plačiau kosmetikoje pradėtas vartoti molis. Jis buvo pradėtas kasti Kaolino kalne, dėl to neretai vadinamas kaolinu. Kaolino yra garsiojo kinietiškojo porceliano sudėtyje. Geros kokybės kaolinas yra mažiausiai žalingų priemaišų turintis molis.Baltasis molis labiausiai tinka jautrios ir riebios odos priežiūrai. Jis sutraukia išsiplėtusias poras,gerai džiovina ir valo odą.Jį galima naudoti vaikų ir jautrios suagusiųjų odos priežiūrai. Šis molis taip pat slopina odos uždegiminius procesus, padeda pašalinti odos dėmeles. Jis išvalo odą, stimuliuoja jos kraujotaką, tinka plaukų stiprinimui,

Rožinis kaolinas tinka mišrios ir riebios odos priežiūrai.

Juodasis molis

Tai rečiausia molio rūšis. Labai aktyvus, degina riebalus ir skatina organizmo metabolinius procesus. Dažniausiai naudojamas įvyniojimams ir pasitelkiamas kovai prieš celiulitą.

Pilkasis molis

Kitaip dar vadinamas Fullers’s earth. Tai ypač gerai toksinus sugerianti medžiaga, Jame yra labai daug mineralų bei dumbliuose esančių medžiagų. Jis tinka normalios ir riebios odos priežiūrai. Pilkasis molis gerai  tonizuoja odą jis taip pat nepamainomas senstančios odos priežiūrai.

Bentonitas

Bentonitas yra vulkaninės kilmės molis, kuris yra kasamas Jungtinės Valstijose. Bentonitas pasižymi išskirtinėmis sugeriančiomis savybėmis. Pasaulinėje rinkoje yra ir Indiškojo bentonito, kuris yra iškasamas Indijoje. Šį bentonitą neretai naudoja kačių kraikui. Medicininės klasės bentonitas tinka visų odos tipų priežiūrai.

Gasulo (rasulo) molis

Šis molis yra kasamas Šiaurės Afrikoje-  Maroke ir Tunise. Jis yra iškasamas, valomas ir džiovinamas saulės spinduliuose. Kosmetologijoje naudojamas kaip riebios, mišrios, spuoguotos odos priežiūros priemonė. Jis valo odą, atkuria natūralią odos apsauginę plėvelę. Juo galima prusti jautrią odą.

Ką reikia žinoti apie molį?

Kosmetiniu moliu galima prausti odą, jis tinka daryti veido ir plaukų kaukėms, juo galima keisti šampūną. Medicinoje naudojami molio kompresai,jis taip pat naudojamas kaip gydanti priemonė ir net kaip maisto papildas.

Kosmetinės ir medicinės klasės molis yra kasamas specialiose neužterštose vietose ir yra valomas, dezinfekuojamas bei džiovinamas. Griovyje pasikastas molis gydymui tikrai netiks, nes yra užterštas.

Prieš pirkdamos molį, būtinai pasiskaitykite, kokiai odai jis tinka ir naudokite jį tik taip kaip aprašyta.

Molis dengiamas tik sudrėkintas ir ant odos jis turi būti drėgnas. Jo nereikia nei trinti nei šveisti į odą.

Molio kaukės paprastai naudojamos kartą per savaitę. Išskirtiniais atvejais, – jeigu oda labai inkštiruota ir riebi – du kartus per savaitę.

Jeigu molio kaukė ant veido pernelyg greitai džiūsta, ją galite dar kartą sudrėkinti drėgna servetėle.

Molis nuo odos nėra valomas servetėle,- jį reikia nuprausti šiltu vandeniu. Po to odą reikėtų sutepti kremu.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *