Sijonas tulpė: kas?kaip? kada?

Sijonas tulpė: kas?kaip? kada?

sijonas-tulpe

Tulpės formos sijonas- kas tai?

Tai toks sijonas, kurio viršutinė dalis ties klubais yra plati ir net papūsta, o apačioje šis sijonas siaurėja. Dažniausiai šie sijonai yra daugiasluoksniai- su daugybe atvartų, kišenių, drapiruočių. Sijono forma primena apverstą tulpės žiedą. Tulpės formos sijonai dažniausiai yra trumpesni, siekia kelius. Tačiau gali būti ir ilgesni- nelygu proga ir moters figūra.

Ši sijono forma išpopuliarėjo 6 praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Kai atsirado New Look stilius. Ilgas ir  išpūstas sijonas, kuris buvo madingas praeito šimtmečio pradžioje buvo tiesiog sutrumpintas ir pritaikytas naujoms reikmėms, siekiant pabrėžti moters silueto grakštumą.

Kokiai progai labiausiai tiks toks sijonas?

Šis sijonas visų pirma atkreipia dėmesį į moters figūrą- ypač jos liemenį, todėl darbui ko gero jis nebus labai tinkamas. Tačiau jį drąsiai galite vilktis jeigu einate į pasimatymą, pasivaikščioti, į vakarėlį.

Gražiausiai su juo atrodo 35-40 metų moteris. Ypač jeigu ji nori atrodyti romantiškai, gundančiai ir šiek tiek koketiškai. Sijonas tikrai netiks berniukiško stiliaus mėgėjoms- nes jis pernelyg jausmingas.

Su kuo ir kaip dėvėti tulpės formos sijoną?

Pradėkime nuo to, jog toks sijoną patogiausia dėvėti šiltuoju metų laiku- kai jau nebijote sušalti. Juk jis išryškina kojas. Gražiausiai jis atrodys su aukštakulniais bateliais ar grakščiomis aukštakulnnėmis basutėmis, ant tanketės. Tačiau jį drąsiai galima dėvėti ir su bateliais laiveliais, botiljonais ar tiesiog su paaukštinta pakulne. Čia galioja viena taisyklė- kuo ilgesnis sijonas tulpė, tuo aukštesnis turi būti jūsų kulniukas.

Jeigu mėgstate dėvėti batelius be pakulnės- turite labai atsargiai rinktis sijono ilgį. Mat šis sijonas pagrakštins jūsų liemenį ir pabrėš jūsų klubus, tačiau optiškai sutrumpins ir sustambins jūsų kojas. Jeigu jūsų kojos idealios, šlaunis vidurį siekiantis sijonas gali pukiai atrodyti su balerinomis arba sandalais. Jo ilgį ypač atsargiai turėtų rinktis mažesnio ūgio moterys- nes optiškai jis ūgį dar sumažinas. Tačiau su šiuo sijonu labiausiai išloš aukštos ir ilgakojės.

Kokios palaidinės tiks prie tulpės sijono?

Viskas priklauso nuo jūsų kuriamo įvaizdžio. Jeigu esate romantiška- tiks lengvos šviesių spalvų palaidinės. Jeigu siekiate dalykinės moters stiliaus – galite vilktis ir sunkesnio audinio palaidinę. Šiuo atveju geriau jeigu ji bus raštuoto audinio, griežtesnio kirpimo.

Vasaros metu prie tokio sijono puikiai dera ir paprasti T marškinėliai, topai, liemenės, korsetai  ir ypač biustje. Stilingai šis sijonas atrodys su trumpu švarkeliu, džinsine striuke ir spalvingomis pėdkelnėmis. Svarbu atsiminti, jog tokiame ansamblyje dėmesys visų pirma kreipiamas į liemenį į klubus, todėl protingiausia būtų nešioti priglundančias ir paprastesnes palaidines.

Dar vienas svarbus momentas- palaidinė neturi kristi ant sijono viršaus. Tai yra jeigu ji yra ilgesnė- ją reikia sukišti į liemenį.

 Kokią rankinę rinktis prie šio sijono?

Rankinė turėtų būti kuo paprastesnės formos, tačiau kuo elegantiškesnė. Geriausia su ryškia sagtimi. Jeigu esate stambesnė- puikiai tiks ir stambesnė rankinė, su kontrastinės spalvos dugnu.

Prie šitokio ansamblio puikiausiai tiks perliniai karoliukai, perlinės apyrankės ar grandinėlės- viskas kas moteriška ir labai  subtilu.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *