Kaip prižiūrėti odą per mėnesines

Kaip prižiūrėti odą per mėnesines 


Odos prieziura per menesines

Kaip kinta moters oda mėnesinių ciklo metu?

Moters organizmas yra ypatingas, nesi jis kas mėnesį pasiruošia pradėti naują gyvybę. Tačiau dėl šio pasiruošimo, kas mėnesį moters organizme vyksta hormoniniai persitvarkymai, kurie ne tik priverčia jaustis ne ypač gerai, tačiau ir sukelia gausybę odos problemų. Sutikite, apie tai nėra dažnai kalbama. Tačiau visą savaitę moterį gali varginti veido tinimai, spuogai, odos dėmės ir panašūs nemalonumai. Žinoma, gamta nebūtų gamta, jeigu moters grožio ciklas taip pat nesvyruotų. Tuo metu, kai moteris yra pasiruošusi apvaisinimui, ji yra pati gražiausia- jos plaukai blizga, o oda tiesiog spinduliuoja. Būtent tuo metu moters organizme yra didžiausias hormono estrogeno kiekis. O šis hormonas pagerina odos kraujotaką, skatina kolageno gamybą ir dar daug kitų svarbių dalykų. Per mėnesines estrogeno kiekis krinta, todėl organizme susilaiko vanduo, iškyla inkštirai ir vargina kiti nemalonumai.

Taigi, aptarsime pagrindines odos problemas ir pasiūlysime jų sprendimo būdą.

1 problema- blyški oda

Pirmąją mėnesinių dieną, moters kraujuje stipriai padidėja lipidų prostaglandinų kiekis. Šie lipidai iš esmės sukelia uždegimus, dėl jų ir jaučiamas skausmas ,,tomis dienomis“. Būtent dėl prostaglandinų poveikio sutraukiamos odos kraujagyslės, dėl ko ji tampa blyški, gali būti išmušta dėmėmis.

Kaip maskuoti šią problemą?

Išeitis paprasta. Jeigu privalote atrodyti gražiai,- šviesinkite odą su kosmetinėmis priemonėmis, kuriose yra šviečiančių dalelių. Jūs galite pasitelkti korektorius, odą šviesinančius serumus ar odą drėkinančius ir toninius kremus.

Odos būklę pagerins žolelių kaukės. Ypač gerai šiomis dienomis tiks žaliosios arbatos, ramunėlių ar vaisinės kaukės. Jos slopina odos uždegimo reiškinius, lygina odą, dėl ko ji tampa skaistesnė.

Nebijokite naudoti grimo.Šiomis dienomis oda yra jautresnė aplinkos poveikiui, nes išskiria mažiau odą apsaugančių riebalų. Todėl toninis kremas arba pudra su apsauginiu SPF poveikiu bus ypač naudinga.

2 problema- riebi veido oda ir  blizgantis riebaluotas veidas 

Kodėl taip yra? Mėnesinių metu estrogeno kiekis kraujuje yra labai sumažėjęs. Dėl to veido oda tampa riebesnė nei įprastai. Tai pasijunta iš karto. Oda pradeda negražiai blizgėti, nes riebalai ne išskiriami ant odos, bet kaupiasi porose. O tai patinka ant odos gyvenančioms bakterijoms. Dėl ko ir atsiranda spuogai ir inkštirai.

Kaip kovoti su šia problema?

Tomis dienomis būtinai reikėtų naudoti specialų odą saugantį prausiklį. Idealus prausiklis turėtų būti neutralus ir skirtas jautriai odai.

Jeigu spuogai ypač ryškūs,- veido odą galima prausti su salicilo rūgšties turinčiu muilu, kuris yra skirtas spuoguotos odos priežiūrai.

Spuoguotai veido odai tinka sieros turinčios kaukės. Jos atveria veido poras ir naikina ten susikaupusias bakterijas.

3 problema- patinęs veidas

Ne paslaptis, jog ,,tomis dienomis“ padidėja ne tik moters svoris, tačiau patinsta ir veidas bei paakiai. Ši problema stiprėja su amžiumi ir yra viena iš nepatraukliausių.

Kaip kovoti su šia problema?

Ribokite vakare išgeriamo skysčio kiekį. Iš vakaro nepersistenkite ir neprisivalgykite sūraus maisto. Sūdytų agurkėlių ir silkės taip pat reikėtų vengti kelias dienas prieš mėnesines.

Skysčių perteklių galima pašalinti geriant skysčius varančias arbatas. Vaistinėse yra pirkti džiovintų pienių šaknų. Jų arbata ne tik išvaro skysčius, tačiau ir slopina vidurių pūtimą, kuris taip pat neretai vargina šiomis dienomis.

Veido tinimą galima šiek tiek sumažinti švelniai masažuojant patinusius paakius. Masažuokite labai švelniai viduriniu pirštu patinusias veido odos vietaas- apskritiminiais judesiais.

4 problema- išsiplėtusios veido poros

Mėnesinių metu veido poros paprastai išsiplečia ir tai nėra ypatingai gražu. Poras galima užmaskuoti, tačiau tomis dienomis veidą reikia ypač prižiūrėti.

Kaip kovoti su šia problema?

Su išsiplėtusiomis poromis kovoti padeda kosmetinės priemonės, kurių sudėtyje yra glikolio ar salicilo rūgšties. Būtent šių rūgščių turintys skrabai pravers veido valymui ,,tomis dienomis“.

Jeigu tokio skrabo neturite- pravers ir naminė priemonė iš valgomosios sodos. Iš vandens ir sodos pasigaminkite lengvą košelę ir kiekvieną rytą šia košele išmasažuokite veidą.

Jeigu veido poros yra stipriai išsiplėtusios, veidą valykite specialiu poras sutraukiančiu losjonu ar toniku.

Išsiplėtusias poras taip pat galite užmaskuoti toniniu kremu.

5 problema- spuogai

Beveik kiekviena moteris žino, jog artėjant mėnesinėms veidas o kartais nugara bei krūtinė pasidengia spuogais. Spuogai neretai puola ir per mėnesines.

Kaip kovoti su šia problema?

Švariai prauskite odą. Prausimuisi naudokite minkštą gauruoto audinio pirštinę. Puiku, jeigu pradėsite valyti odą su masažuojančiu šepečiu. Jie veikia žymiai švelniau nei skrabai.

Jeigu spuogas jau iššoko, – padžiovinkite jį gydančiu kremu nuo spuogų arba tiesiog molio kauke. (Galima tepti tik ant probleminių odos vietų).

tipsasMūsų Tipsas

Jeigu odos spuogai vargina ypač stipriai, – gydytojas dermatologas gali paskirti gydymą kontraceptinėmis tabletėmis. Tačiau pačioms jomis piktnaudžiauti nevertėtų.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *