Kosmetinis aliejus- kas? kaip? kada?

Kosmetinis aliejus- kas? kaip? kada?

kosmetiniai-aliejai

Kosmetinių aliejų amžius skaičiuoja tūkstantmečius. Aliejus- puiki gamtos dovana. Jis drėkina ir maitina odą, skatina odos ląstelių atsinaujinimą, didina jos tamprumą ir svarbiausia- natūraliuose aliejuose nėra jokių E.

Šiuos aliejus dažniausiai spaudžia šaltuoju būdu iš visiems gerai pažįstamų riešutų, vaisių kauliukų ar sėklyčių.

Kosmetinius aliejus drąsiai gali naudoti ir alergiški asmenys- jie beveik nesukelia alergijos reiškinių. O senstančiai odai- jie iš tikro ne tik naudingi, bet ir reikalingi.

Nelygu augalas- skirsis ir kosmetinio aliejaus nauda. Kai kurie iš jų tinka riebiai odai, kai kurie labiau tiks sausaodžiams.

Kosmetinius aliejus galite įsigyti ir parduotuvėse ir vaistinėse. Juos drąsiai galite naudoti ruošdamos namines kaukes ar lašinti į vonias.

Tikimės jog šis kosmetinių aliejų sąrašas bus jums tikrai naudingas.

Kosmetiniai aliejai sausai odai

Alyvuogių aliejus

Jį naudojo jau senovės Egipto karalienė Kleopatra. Iš tikrųjų šiandien nerasime namų, kurių virtuvėje nestovėtų šio aliejaus buteliukas. Tačiau ne visos moterys jį naudoja kosmetinėms reikmėms. Jį drąsiai gali naudoti jautrią ir sausą odą turinčios merginos. Jis minkština odą, neužkemša porų ir nesukelia jokių alergijos reiškinių.

Ricinos aliejus

Maistui nenaudojamas. Medikai jį naudoja laisvinti užkietėjusius vidurius. Kosmetikoje naudojamas plaukų priežiūrai. Jis grąžins blizgesį jūsų plaukams, įtrintas į plaukų šaknis- paskatins jų augimą. Taip pat naudojamas retėjančių antakių ir blakstienų priežiūrai. Tepamas ant veido yra rečiau, tačiau gali padėti lyginti raukšleles.

Koksų aliejus

Yra baltas ir kietas. Tačiau ant odos lengvai tirpsta ir dar lengviau į ją susigeria. Neretai naudojamas masažui, tačiau gali sukelti alergijos reiškinius.

Avokadų aliejus

Nuostabiai veikia širdies kraujagysles, tačiau tinka ir šerpetojančiai ir egzemos pažeistai odai. Mažina odos paraudimus, uždegimus ir pleiskanojimus. Skatina žaizdelių gijimą.

Persikų aliejus

Kosmetikoje naudojamas nuo žilos senovės laikų. Jaunina ir gražina odą. Blyškiai odai suteiks gyvesnį atspalvį. Tačiau maistui šio aliejaus naudoti negalima.

Jojobos aliejus

Yra tirštokas, todėl kosmetinėse priemonėse derinamas su kitais, lengvesniais aliejais. Ypač stipriai drėkina ir maitina odą, todėl dažniausiai dedamas į sausos odos priežiūros priemones.

Kviečių gemalų aliejus

Taip pat yra tirštas, todėl vienas dažniausiai nenaudojamas, o derinamas su kitais aliejais. Ypač naudingas senstančiai odai- skatina odos ląstelių regeneraciją.

Kedrų aliejus

Yra spaudžiamas iš kedrų riešutėlių. Pasižymi gydomosiomis savybėmis, dedamas į odą gydančius tepalus. Labai tinka sausos veido odos priežiūrai.

Moliūgų sėklyčių aliejus

Lygina raukšleles, drėkina odos ląsteles. Dedamas į odą jauninančius kremus.

Žemės riešutų aliejus

Efektyviai drėkina odą. Ypač tinka perdžiūvusiai odai. Viena bėda- žemės riešutai vienas iš labiausiai alergizuojančių maisto produktų. Jo reikėtų vengti jeigu sergate egzema.

Mango aliejus

Nuo senovės naudojamas pigmentinų dėmių balinimui, taip pat lygina raukšleles. Puikia apsaugo odą nuo saulės, vėjo, vandens ir šalčio poveikio. Tačiau gali alergizuoti.

Ryžių aliejus

Minkština ir stangrina odą. Lygina smulkias raukšleles.

Kosmetiniai aliejai riebiai odai

Vynuogių kauliukų aliejus

Sutraukia poras, mažina uždegimus ir paraudimus. Išlygina veido spalvą, naikina odos blizgesį.

Medetkų aliejus

Plačiai naudojamas odos ligų gydymui. Mažina odos uždegimus ir suerzinimo reiškinius. Padeda užgydyti šerpetojančios odos įtrūkimus, nudegimus, nubrozdinimus. Tinka jaunai, spuoguotai odai, nes sutraukia odos poras ir mažina odos riebalinių ląstelių sekreciją. Taip pat tiks ir esant išsiplėtusiems odos kapiliarams ar nudegus saulėje. Vienok vienoms juo teptis nereikėtų- pasitarkite su gydytoju arba patyrusiu kosmetologu.

Jonažolių aliejus

Veikia antiseptiškai, taip pat padeda kovoti su spuogais ir gydo odos pažeidimus. Tačiau yra stipriai veikiantis ir be gydymo paskyrimo jo naudoti nereikėtų. Gali dirginti odą, ypač jeigu juo išsitepusios išeisite į saulėkaitą.

Lazdyno riešutų aliejus

Sutraukia odos poras, padeda kovoti su spuogais, mažina odos sudirginimo reiškinius, paraudimus, kapiliarų išsiplėtimą. Padeda išlyginti odos raukšleles, veikia sutraukiančiai, šiek tiek patempia odą ir išlygina odos spalvos netolygumus. Vienok gali sukelti ir alergijos reiškinius.

Kosmetiniai aliejai brandžiai ir vystančiai odai

Palmių aliejus

Yra baltas ir kietas. Kosmetinėse priemonėse derinamas su kitais aliejais. Minkština ir jaunina odą.

Migdolų aliejus

Nuo seno naudojamas brandžios odos priežiūrai – minkština ir jaunina odą.

Abrikosų kauliukų aliejus

Ypač tinka jautriai ir brandžiai odai. Jame daug vitaminų ir odos ląstelių regeneraciją skatinančių medžiagų.

Kakavos aliejus

Kietas ir brangus. Tačiau idealiai tinka odos priežiūrai šaltuoju metų laiku.

Sėmenų aliejus

Nepamainomas senstančios veido odos puoselėtojas. Minkština ir stangrina odą. Išlygina smulkias raukšleles. Naudojamas odos ligų, nudegimų, nušalimų gydymui.

Erškėtrožių aliejus

Stangrina, jaunina ir tonizuoja veido odą. Padeda jai atgauti gražią spalvą.

Amarantų aliejus

Jame daug vitamino E, todėl nuo seno naudojamas senstančios odos priežiūrai. Pastaruoju metu manoma, jog jis padeda užkirsti kelią vėžinių odos darinių susidarymui. Kiek šiame teiginyje teisybės- nėra aišku.

Taukmedžio sviestas ( Shea butter, Beurre Carite)

Yra kietas, tačiau tirpsta prisilietęs prie odos. Dedamas į odą minkštinančias priemones. Padeda apsaugoti veido ir kūno odą nuo ultravioletinių spindulių poveikio ir kitų gamtos stichijų pažeidimų. Т

Sojų aliejus

Puikiai tinka senstančios odos priežiūrai. Jame daug lecitino ir vitamino E1. Puiki drėkina išsausėjusios odos ląsteles ir jas atjaunina.

Argano aliejus

Vienas iš brangiausių pasaulyje. Argano medžių yra išlikusių labai nedaug, todėl neretai šis aliejus yra falsifikuojamas. Tikras aliejus minkština veido odą ir lygina sensantčios odos raukšleles.

Makadamijų aliejus

Laikoma, jog tai veiksmingiausias aliejus kaklo ir iškirptės linijos odos priežiūrai.

Gydomieji aliejai

Šaltalankių aliejus

Naudojamas žaizdų, nudegimų, nušalimų gydymui. Labai tinka pragulų gydymui.

Sezamo aliejus

Ramina sudirgusią odą. Naudojamas sudirgintos odos priežiūrai, saugo odą nuo nudegimų saulėje.

Juodųjų kmynų aliejus

Naudojamas riebios odos priežiūrai. Taip pat odos ligų gydymui. Yra labai stiprus, vieno ant odos tepti negalima. Paprastai dedamas į odos priežiūros tepalus su kitais aliejais.

Tikrojo margainio aliejus

Tinka probleminės odos gydymui. Jame daug vitaminų ir odą drėkinančių medžiagų. Išlygina odos raukšleles, skatina odos sužeidimų gijimą.

Graikiškų riešutų aliejus

Tinka odos sužeidimų, nudegimų, nubrozdinimų gydymui.

Nakvišų aliejus

Naudojamas egzemos ir psoriazės gydymui. Stipriai veikiantis, jame daug vaistingųjų medžiagų.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *