Slaptas tavo grožio ginklas: linų sėmenys

Slaptas tavo grožio ginklas: linų sėmenys

slaptas-tavo-grozio-ginklas-linu-semenys

Linų sėmenys nuo seno visiems gerai pažįstama sveikatą sauganti priemonė. Jie padeda lieknėti, užkerta kelią vėžiui, gydo žarnyno ligas. Tačiau jie saugo ne tik sveikatą bet ir adeda išsaugoti vystantį grožį. Kai kurie kosmetologai linų sėmenų kaukės poveikį prilygina botoksui.

Ar linų sėmenys gali atstoti botoksą?

Būkim realistai- tikrai neatstos. Tačiau linų sėmenų kaukė odą tikrai atšviežins. Jau po 10 kartų jausite rezultatą- veido oda taps skaistesnė, lygesnė ir elastingesnė. Kosmetologai teigia, jog linų sėmenų kaukę retsykiais turi užsidėti kiekviena save gerbianti moteris. Geriausiai ją ruošti vakare- kai turite laiko ir niekur neskubate.

Kaip ruošti linų sėmenų kaukę?

Kiekvieną rytą prieš bėgdama į darbą neužmirškite linų sėmenų užpilti karštu vandeniu. Vienai kaukytei reikia 1 arbatinio šaukštelio linų sėmenų ir 1/3 stiklinės verdančio vandens. Taigi,- užpilkite linų sėmenis verdančiu vandeniu, gerai viską išmaišykite ( pamaišykite ilgėliau -1-2 minutes) ir uždenkite stiklinaitę popierine servetėle. Palikite ją ramybėje iki vakaro – kad sėmenys išbrinktų.

Kaip užsidėti stipriai drėkinančią linų sėmenų kaukę?

Vakare prieš miegą
+ Nusiprauskite ir nusiprauskite veidą
+ Patogiai įsitaisykite ant lovos ar sofos (su šia kauke reikia pagulėti)
+ Prieš dėdamos ant veido kaukę- sofą ar lovą uždenkite rankšluosčiu- kad jos neišterliotumėte
+Pasiimkite į rankas linų sėmenis, sudrėkinkite į juos vatos tamponėlį ar kempinėlę
+ Drėgnu tamponėliu sutepkite veidą, kaklą ir iškirptės zoną
+ Leiskite sėmenims šiek tiek apdžiūti
+ Padarykite tai ką darėte dar kartą – drėgnu vatos tamponėliu ištepkite veidą, kaklą ir iškirptės zoną
+ Leiskite sėmenims apdžiūti dar kartą
+ Viską kartokite bent 6 kartus- galite ir daugiau- kol nenusibos

Galiausiai viską nuvalykite šaltu virintu vandeniu

Ši paprasta naminė priemonė ne tik padės atsigauti nuvargusiai ir vystančiai odai. Ji taip pat padės ir šiek tiek sutaupyti, nes jos poveikis yra panašus į jūros  dumblių kaukę. O linų sėmenų tikrai galite įsigyti už palyginus nedidelę kainą.

Linų sėmenų nuoviras plaukų skalavimui

Padės atsigauti bet kokiems stipriai pažeistiems plaukams. Jie atgaus prarastą švelnumą ir blizgesį. Kaip skalauti plaukus su linų sėmenimis? Teks šiek tiek pasistengti.

2  arbatinius šaukštelius linų sėmenų reikia užpilti dviem stiklinėm vandens ir pavirinti juos apie  10-15 minučių. Po to puodą uždenkite ir palikite pritraukti 2-3 valandoms. Kai nuoviras pritrauks- viską nukoškite ir gautu nuoviru skalaukite plaukus kas kartą kai tik išsiplausite galvą.

Linų sėmenų nuoviras skausmingiems odos uždegimams gydyti

3 arba 5 valgomuosius šaukštus linų sėmenų (30-50g)  sumalti ir užpilti verdančiu vandeniu. Viską pavirinti 10-15 minučių ir leisti šiek tiek atvėsti. Daryti kompresą ant skaudančios ir paraudusios odos vietos.

Linų sėmenų aliejaus kaukė plaukams

Puikiai tiks pažeistiems ir išsausėjusiems plaukams. Ji labai naudinga vėsiuoju metų laiku, kai visos nešiojame skaras, kepures ir gyvename labai sausuose prišildytuose kambariuose. Pravers ir slenkantiems, cheminių dažų bei cheminių sušukavimų išvargintiems plaukams.

Kaip ruošti tokią kaukę?

Plaukų šaknis ir pačius plaukus tiesiog įtrinkite  linų sėmenų aliejumi  ir ant viršaus uždėkite kepuraitę. Kad aliejus geriau įsigertų- apvyniokite galvą rankšluosčiu arba vilnoniu šaliku ir palaikykite kelias valandas. Geriausiai tai darykite savaitgalį – po pietų, kai galite savimi pasirūpinti. Linų sėmenis galite tiesiog nuplauti jums įprastu šampūnu.

Linų sėmenų aliejus skilinėjantiems plaukams

Jeigu plaukai yra linkę veltis, skilinėti ir yra labai sausi- palepinkite juos linų sėmenų aliejumi. Gerą pusvalandį prieš plaukų plovimą visus plaukus iki pat galiukų ištepkite linų sėmenų aliejumi ir leiskite jam įsigerti maždaug 30 minučių. Po to pasiimkite į rankas plaukų džiovintuvą ir juos šiek tiek pakedenkite 5 minutes- kad pradžiūtų. Viskas. Galite drąsiai plauti galvą jums įprastu šampūnu.

Linų sėmenų aliejaus kaukė nagų stiprinimui

Jeigu jūsų nagai yra trapūs, linkę lūžinėti ir odelė apie nagus stipriai šerpetoja- pabandykite juos pamirkyti  šiek tiek pašildytame linų sėmenų aliejuje. O po to juos nuvalykite citrinos odele. Nagai tikrai atsigaus.

Kaip paruošti tokią vonelę?

Į nedidelį dubenėlį  įpilkite aliejaus ir  pakaitinkite jį, kad vos vos sušiltų. Nusiplaukite rankas su vandeniu ir muilu ir nusivalykite nagų laką. Merkite pirštų galiukus į šiltą aliejų ir pamirkykite juos 15-20minučių. Kai baigsite- galite šį aliejų sunaudoti plaukams ar ištrinti juo sausesnes kūno vietas- pavyzdžiui skilinėjančius kulniukus ar alkūnių odą. Po procedūros, ištepkite rankas vaikišku kremu arba tuo pačiu aliejumi.

Linų sėmenų nuoviras plaukų skalavimui

Padės atsigauti bet kokiems stipriai pažeistiems plaukams. Jie atgaus prarastą švelnumą ir blizgesį. Kaip skalauti plaukus su linų sėmenimis? Teks šiek tiek pasistengti.

2  arbatinius šaukštelius linų sėmenų reikia užpilti dviem stiklinėm vandens ir pavirinti juos apie  10-15 minučių. Po to puodą uždenkite ir palikite pritraukti 2-3 valandoms. Kai nuoviras pritrauks- viską nukoškite ir gautu nuoviru skalaukite plaukus kas kartą kai tik išsiplausite galvą.

Linų sėmenys lieknėjimui

Linų sėmenys padeda ir laikantis dietos. Juose yra daug ląstelienos, bei virškinamąjį traktą apsaugančių medžiagų, kurios taip pat padeda išvalyti lauk bereikalingus šlakus.

Kaip  linų sėmenis naudoti lieknėjimui?

Galite tai daryti keliais būdais.

Jeigu jūsų skrandis yra jautrus- prieš valgį rekomenduojama išgerti po 1/2-1 arbatinį šaukštelį linų sėmenų aliejaus.

Taip pat galite linų sėmenis paskrudinti keptuvėje ir vieną šaukštelį sėmenų suvalgyti prieš valgį.

Jeigu skrudinti nenorite- sumalkite vieną arbatinį šaukštelį linų sėmenų ir užpilkite juos verdančio vandeniu( 1 šaukšteliui maltų sėmenų imama 1/2 stiklinė karšto vandens )Palikite 20 minučių, kad išsiskirtų gleivės ir gerkite po 1/2 stiklinės prieš valgį. Puikiai tiks ir tuomet kai skauda sąnariai, vargina vidurių užkietėjimas, skrandžio ir žarnų skausmai. Taip pat yra puiki priemonė užkertanti kelią vėžiui.

Linų sėmenimis taip pat galite pagardinti salotas ar virtas bulves. Tiesiog užbarstykite kepintų linų sėmenų ant karštų bulvių, arba ant  morkų salotų. Viską pagardinkite sėmenų aliejumi ir citrinos sultimis.

Būkite gražios- Visada:)

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *