Kokie ilgaauliai bus madingi 2016-2017 metų rudens ir žiemos sezoną?

Mada kaip visada žiemos sezono metu išsiskiria į dvi dalis- drąsiąją madą ir praktiškąją. Tačiau kokį mados stilių jūs bepasirinktumėte,egzistuoja pagrindinė taisyklė- moteriškumas ir grakštumas tebėra būtinieji gražios moters atributai.

Patogus ir masyvus kulnas

 

Madingiausias šio sezono ilgaaulių batų bruožas. Batai yra patogūs ir todėl jų kulnas yra masyvus. Kulno aukštis 7-9 centimetrai, o pats kulnas yra keturkampis ir labai platus, tačiau nebjaurojantis kojos ir pėdos proporcijų. Kulno plotis turėtų būti toks, kad pėda vis išliktų grakšti, tačiau svarbiausia yra patogumas.  Batų nosytė jau švelniai smailėja. Tačiau visų pirma stengiamasi išlaikyti patogumą- todėl aukštas ir grakštus kulniukas jau traukiasi.

Platformos

Platformos jau traukiasi iš mados, tačiau šią žiemą tebėra aktualios. Iš tiesų – jos yra labai patogios, ypač, kai už lango dargana ir straksėti ant grakščių kulniukų yra sudėtinga.

Kai kurie dizaineriai( tokie kaip Marc Jacobs) vis dar siūlo ypatingai aukštas gotiško vos ne freak- stiliaus ekscentriškas platformas, tačiau jos išlieka tik labai brangių ilgaaulių kategorijose.

Žemakulniai ilgaauliai

Siūlomi vertinančioms patogumą ir praktiškoms moterims.  Kulniukas yra labai žemas arba jo beveik nėra. Aktualus yra mažas smailus kulniukas- vadinamoji špilkutė, arba  kitten heel. Tokie batai yra smailėjančia nosyte ir neretai dvispalviai- primenantys praėjusio šimtmečio pradžios kaliošų madas.

Tanketė

Kai kurie dizaineriai vis dar siūlo aukštą pakulnę, tačiau kulniuką siūlo pakeisti patogesne tankete- tai vadinamieji wedges . Tokių ilgaaulių padas nėra toks masyvus, o patys ilgaauliai yra labai moteriškin ir grakštūs, neretai suvarstomi. Trumpi aulinukai gali būti su iš įvairiaspalvio kailiuko ar sidabrine pakulne. Tokius ilgaaulius siūlo nesenstančios klasikos diktatoriai – Prada, Alexander McQueen, Fendi.

Batai kojinės ir botfortai

Šią žiemą drąsioms moterims yra siūlomi ne vien tik praktiški tačiau ir moters seksualumą pabrėžiantys ilgaauliai. Vis dar madoje išlieka lauzdas aptempiantys batai-kojinės bei botfortai. Skiriasi tik jų aukštis. Šių ilgaaulių aukštis siekia arba peržengia šlaunies vidurio liniją. Be to jie dekoruojami gausiais raukiniais, blizgučiais ir metaliniais papuošimais, yra romantiškų spalvų. Juose taip pat gali būti derinamos kelios medžiagos- tinklelis, gyvatės oda, metalinės puošmenos, raišteliai, dirželiai, kaspinėliai  ir raukinukai.

Reptilijų oda ir gyvūnų kailio raštais

Vis dar išlieka madoje. Regis jie niekad neišeis iš mados.  Natūralios spalvos gyvatės ir krokodilo odos imitacijos karaliauja Givenchy ir   Givenchy и Dries Van Noten  kolekcijose. Tačiau spalvas mėgstantys dizaineriai Roberto Cavalli ir  Rodarte siūlo ir gamtoje neegzistuojančius- tiesiog fantastiškus spalvų ir faktūrų derinius. Odos imitacija dengiamas ne tik bato viršus, bet ir jo kulniukas.

Batai iš kombinuotų medžiagų

Chanel ir  Kenzo  modelių namai siūlo klasikinius iš regis visiškai priešingų medžiagų pagamintus batus. Batai gaminami iš odos ir tvido audinio, tekstilės ir plastiko. Tai išieškoto, sudėtingo stiliaus ir madą mėgstančių moterų batai.

Aksominiai batai

Šio rudens ir žiemos sezono puošmena. Aksomu aptrauktas ne tik pats batas, bet ir jo kulniukas bei platforma. Aksomas gali būti siuvinėtas ar vientisas arba išmargintas pačių drąsiausių ir įvairiausių spalvų bei raštų.

Metalo atspalvių batai- Metallic boots

Šie batai primena Kosminę odisėją ir žvaigždžių karus.  Oda blizga sidabrine ir auksine folija arba primena auksinės gyvatės odą. Tai taip pat ypač madingos tekstūros, kurias siūlo Louis Vuitton, Saint Lauren ir Maison Margiela.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *