Kas yra techninis kaklas ir kaip su tuo kovoti?

Kas yra techninis kaklas ir kaip su tuo kovoti?

techninis-kaklas

Viską išmanantys odos ligų gydytojai ir kosmetologai vejasi technines naujoves ir naudoja naują terminą „tech neck“. Išvertus iš anglų kalbos šis terminas reikštų – techninis kaklas. Ką tai galėtų reikšti paprastam mirtingajam?

Pasirodo, jog statistinė moteris per dieną vidutiniškai į mobilųjų telefoną pažvelgia apie 200 kartų per dieną. Ką ji ten daro- tikrai nebekalba. Daugiausia jos laiko užima žinučių rašymas. O kaip gi ji rašo šias žinutes? Nagi palenkus galvą ir dažniausiai susikūprinusi. Dėl to labiausiai nukenčia jos kaklas. Ant jo pradeda rastis skersinės raukšlelės, o ilgainiui lepi kaklo oda sudrimba. Kaip kovoti su šia bėda?

Nei mobilaus telefono, nei aifono jūs žinoma neatsisakysite. Tačiau savo gležnam kaklui, sukiojančiam gudrią galvytę padėti galite.

Klausiate kaip?

Pabandysime pasiaiškinti.

1.Pakelkite telefoną aukštyn

Rašydamos tekstinę žinutę turėtumėte nelenkti galvos. Kad taip padarytumėte- reikia pakelti savo mobilųjį telefoną į akių aukštį. O jeigu yra galimybė- investuokite į  telefono laikiklį.

2. Jeigu ilgai kalbate telefonu- investuokite į ausinukus

Šitaip jums nereiks nulenkti galvos į šoną  ir jūsų kaklas nenuvargs.

3. Išbandykite tempimo pratimus

Kelis kartus per dieną ( ypač jeigu dirbate prie klaviatūros) sustokite ir pažvelkite į kairę pusę. Įtempkite kaklą 10 sekundžių ir padarykite tą patį, tik jau žvelgdamos į dešinę pusę.

4. Investuokite į patogią darbo kėdę.

Šiandienai jau yra patogių darbo kėdžių su atlošu galvai. Tą ir stenkitės daryti dirbdamos kompiuteriu. Sėdate prie kompiuterio- sėdėkite atrėmusios galvą į atlošą.

Būkite gražios- visada:)

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *