Kad vasariniai bateliai būtų patogūs

Kad vasariniai bateliai būtų patogūs- arba 5 patogių batelių paslaptys

Kad vasariniai bateliai butu patogus

Vasarą daug laiko praleidžiame lauke- vaikštome, važinėjame dviračiu, bėgiojame. Tačiau ne visada mūsų bateliai yra patogūs. Neretai ilgiau pastovėjus ar pajudėjus kojos patinsta, o bateliai tiesiog pradeda spausti.

 

Kaip išsirinkti tikrai patogius vasarinius batelius?

1. Matuokitės batelius su kojinaitėmis

Juk batelius nešiosite greičiausiai ne basnirčiomis. Tai reiškia, kad juos reikėtų matuotis būtent su tomis kojinaitėmis, kokias labiausiai mėgstate nešioti. Tai labai svarbu, jeigu mėgstate medvilnines kojinaites! Apsiavusios naujais bateliais būtinai su jais pavaikščiokite. Idealūs bateliai yra tokie, kurie priglus prie jūsų kulnų ir nesmukinės.

2. Naujus batelius pirkite vakarop

Iš ryto jūsų kojytė yra šiek tiek mažesnė. Ir tai yra visiems žinomas faktas. Ilgiau pavaikščiuojus pėdos patinsta, todėl naujus batelius geriausia pirkti tuomet, kai jos yra didžiausios. Atminkite, jog kai kurių žmonių viena pėda yra šiek tiek platesnė ar didesnė nei kita. Todėl visų pirma matuokitės tik tuos batelius, kurie patogūs būtent didesnei pėdai.

3. Vaikščiojimui skirti medžiaginiai bateliai turi būti šiek tiek ilgesni

Šiandien madingi patogūs ir platūs apvalia nosyte medžiaginiai bateliai. Tai patys patogiausia bateliai vaikščiojimui. Kuo daugiau vietos yra jūsų pirštams- tuo mažiau šansų, jog turėsite pūslių ar nuospaudų. Ekspertai siūlo rinktis tokius batelius, kuriuose laisvai galite pajudinti kojų pirštus. Taisyklė paprasta – tarp jūsų didžiojo piršto viršūnės ir batelio nosies turėtų būti bent 1 cm tarpas. (Mažadaug 1 jūsų piršto skersmuo).

4. Rinkitės puse dydžio didesnius batelius

Jeigu planuojate pasisimti šiuos batelius į turistinį žygį- rinkitės bent puse dydžio didesnius batelius. Taip būsite tikri, kad jūsų ištinusios pėdos jausis geriau ir galėsite paeiti.

5.Pirkite batelius specializuotuose parduotuvės

Šiandien jau galite išsirinkti batelius tokioje parduotuvėje, kuri išmatuos ne tik jūsų pėdos dydį, bet ir įvertins pėdos apkrovas. Tokioje parduotuvėje lengviau išsirinksite jums geriausiai tinkantį batelių modelį.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *