Kaip skalbti pūkinę striukę?

Kaip skalbti pūkinę striukę?

kaip-skalbti-pukine-striuke

Su pirmuoju sniegeliu visi pradeda traukti šiltesnius rūbus iš spintų. Žinoma, populiariausias viršutinis rūbas šiuo metu ir yra pūkinė striukė. Tačiau ilgai kabojusi pūkuotukė gali švelniai tariant nemaloniai kvepėti ar turėti dėmių,kurios išryškėjo kabant spintoje. Ypač jeigu pamiršote ją po žiemos išvalyti.  Tačiau ne visi turime pinigų cheminės valyklos paslaugoms. Be to ne visos gerai valo šiuos rūbus. Taigi, kaip skalbti pūkinę striukę, kad ji atrodytų gražiai ir jos nesugadinti?

1 žingsnis

Pirmiausia apžiūrėk striukės etiketes. Jos siuvamos vidiniame striukės paviršiuje, prie pamušalo. Pasitikrink, ar tavo striukę iš viso galima skalbti. Jeigu ją galima tik valyti- ant etiketės tai bus pažymėta. Tada ruoškis į cheminę valyklą ir gali šio straipsnio neskaityti.

Prieš skalbiant pūkinę striukę, reikia užsegti visas sagas ir užtrauktukus. Taip daroma todėl, kad pūkinės striukės viršutinis audinys gali suplyšti kai striukė yra visiškai šlapia. Reikia užsegti absoliučiai visus segtukus ir spaudes- net kiešenėse. Be to- pūkinės striukės su kailiuku niekas neskalbia. Kailiuką reikia nusegti- jį išskalbsi ar išvalysti atskirai. Jeigu ant striukės yra didelių dėmių- jas galima supurkšti praskiesta skysta plovimo priemone ir švelnia pavalyti  kempinėle. Po to pūkinę striukę reikia išversti išvirkščia. Taip nesugadinsi jos audinio.

2 žingsnis

Pūkinę striukę galima skalbti tik vieną, todėl ištrauk iš skalbimo mašinos visus kitus rūbus, jeigu jų ten yra. Jokių kitų rūbų į skalbimo mašiną dėti negalima. Ji ir taip užims visą skalbimo mašinos būgną. Jeigu striukė labai purvina- pabandyk ją pamirkyti prieš skalbiant. Išmirkusią striukę būtina švelniai nuspaudyti, o vandenį skalbimo mašinoje reikia pakeisti.

3 žingsnis

Supilk skalbimo priemonę. Striukę reikia skalbti tik su skysta skalbimo priemone. Jokių miltelių- nuo jų gali likti baltų dėmelių ant striukės paviršiaus!

4 žingsnis

Net jei striukė ir labai purvina, ją galima skalbti tik tausojančiu režimu. Geriausia skalbimo mašinos rankenelę nustatyti ant Cold wash, Delicates, Hand wash arba Wools. Taip pat jeigu mašinoje yra programa small load size- pasirink būtent ją.  Jei tokio režimo nėra- skalbk striukę ne aukštesnėje kaip 30 laipsnių temperatūroje ir su kuo mažesnėmis apsukomis. Geriausia ją skalbti šaltu vandeniu. Pūkines striukes galima skalbti tik tokiose mašinose, kurios yra pakraunamos iš priekio. Jeigu tavo mašina yra pakraunama iš viršaus- geriau striukės joje neskalbti. Šios mašinos būgnas sukasi greičiau ir striukę gali tiesiog suplėšyti.

5 žingsnis

Pūkinės striukės gerai neišskalausi, jeigu ją skalausi tik 1 kartą. Ją reikėtų skalauti bent 3-4 kartus,- kad skalbimo priemonių joje tikrai neužsiliktų.

6 žingsnis

Pūkinę striukę geriausia yra džiovinti tyrame ore. Jokiu būdu jos negalima džiovinti prie krosnies, radiatoriaus ar atviro židinio.

Striukė paprastai džiūsta ilgai, todėl ją reguliariai reikia apžiūrėti ir karts nuo karto pakratyti- kad viduje esantys pūkeliai nesuliptų ir nesusidarytų gumulėlių.

Mūsų tipsas

tipsas

Pūkinę striukę reikia labai saugoti, kad pūkeliai nesuliptų skalbiant ir nesusidarytų bereikalingų gumuliukų. Kad taip neatsitiktų, kartu su pūkine striuke į skalbimo mašinos būgną įdėk ir 3-4 teniso kamuoliukus. Tačiau kamuoliukai turi būti idealiai švarūs ir balti.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *